Friday, February 13, 2015

Prefață

Această carte a fost scrisă ca răspuns la nenumăratele întrebări puse de-a lungul timpului de către diferiți oameni interesați să cunoască cu adevărat cum funcționează Universul în care noi toți trăim.

Ca și introducere, în prima parte a acestei cărți vom discuta despre particulele elementare care alcătuiesc tot ceea ce vedem în jurul nostru, apoi vom continua să explorăm lucruri mai complexe, precum moleculele, trecând treptat la corpuri cerești, apoi explorând bizarele concepte care domină spațiul și timpul în cel mai fundamental mod, incluzând aici gravitația și celelalte forțe.

Cartea nu necesită anumite cunoștiințe în domeniul fizicii sau al astronomiei pentru a putea fi înțeleasă, însă aceste cunoștiițe ar putea avantaja cititorul în a înțelege cu mai multă ușurință diversele concepte descrise în capitolele ce urmează.

Dacă se întâmplă să aveți la îndemână un tabel al elementelor chimice, vă recomand să îl luați lângă dumneavoastră pentru că vom avea nevoie de el în prima parte a acestei cărți.

Drumul pe care îl vom parcurce împreună va fi unul relaxant și distractiv. Limbajul folosit în scrierea acestei cărți este unul familiar/prietenesc, împletit pe alocuri cu un limbaj științific, dar urmat îndeaproape de definiția termenilor necunoscuți care sunt specifici unui anumit domeniu de studiu.